• ENDODONTIEENDODONTIE

    In medicina dentara moderna, endodontia s-a dezvoltat ca ramura de sine statatoare fiind specialitatea care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul patologiei pulpei dentare, radacinii dintelui si tesuturilor periapicale.
  • 1

ENDODONTIE

Ce intelegem prin tratament endodontic?

Prin terapia endodontica medicul dentist indeparteaza tesutul infectat sau deteriorat din interiorul unui dinte. Odata ce acest tesut (pulpa) este eliminat, camera pulpara si canalele radiculare sunt curatate, umplute si sigilate.

Cine determina afectarea pulpei dentare?

Cea mai frecventa cauza o reprezinta caria dentara severa. De asemenea poate fi consecinta unei fracturi care intereseaza camera pulpara sau unei obturatii largi/repetate. Uneori boala parodontala sau gingivita pot fi cauza problemei.

Tratamentul endodontic este un tratament stomatologic predictibil care ofera sansa salvarii unui dinte a carui pulpa (tesutul moale din interior) este afectata, atat timp cat se realizeaza un diagnostic si un plan de tratament corect. In cabinetul nostru se acorda o deosebita atentie acestei situatii clinice, intrucat de acest aspect depinde durata de viata pe arcada a dintelui implicat.