• PROTETICAPROTETICA

    Protetica dentara reprezinta ramura medicinei dentare care se ocupa cu restabilirea si mentinerea functiilor orale prin restaurarea dinţilor naturali şi/sau substituirea dintilor lipsa si a tesuturilor orale adiacente cu ajutorul lucrarilor fixe reprezentate de coroane sau punti, sau prin lucrari mobile reprezentate de proteze partiale sau totale.
  • 1

PROTETICA

De ce trebuie inlocuiti dintii pierduti?

Cu exceptia molarilor de minte, orice alta pierdere dentara trebuie protezata. Urmarile absentei unui dinte de pe arcada pot fi complexe, de la migrari ale antagonistilor, dintilor limitrofi spatiilor edentate (cu aparitia pungilor parodontale) pana la grave tulburari ale aparatului dento-maxilar cu repercusiuni importante la nivelul articulatiei temporomandibulare.

Cu ce se inlocuieste un dinte pierdut?

In functie de particularitatea cazului pierderea unui dinte se trateaza prin inserarea unui implant sau inlocuirea acestuia cu o lucrare protetica (coroana sau punte dentara). Lucrarile integral ceramice si metalo-ceramice efectuate in cabinetul nostru urmaresc atat restabilirea functionalitatii aparatului masticator cat si imbunatatirea aspectului estetic.